Vlaggen

Niet alleen landen, gemeenten en bedrijven hebben vlaggen, ook families. Bent u geïnteresseerd in een eigen familievlag?

VlagIconRood

Wapen als vlag

Één van de recentere ontwikkelingen op heraldisch-vlaggenkundig gebied zijn familievlaggen. Ze worden dikwijls uitgehangen op familiedagen aan of bij het woonhuis van de wapenvoerder(s). Als er een wapen is horen ze daarop gebaseerd te zijn. Het is alleen niet de bedoeling dat uw hele wapen, met helm en andere pronkstukken erbij, op zo’n vlag komt. Alleen de inhoud van het schild komt in aanmerking. Die moet dan wel aan het liggende rechthoekige vlak aangepast worden.

 

VlagIconZwart

Andere soorten vlaggen

Er kunnen natuurlijk ook vlaggen worden ontworpen die niet op een wapen gebaseerd zijn. Dat doe ik ook. En vlaggen hoeven ook niet altijd van die saaie liggende rechthoeken van 2 : 3 te zijn… Wat is kleuriger en goedkoper als decoratie dan veel wapperende vlaggen op uw evenement of festival?  Voor niet al te veel geld kunt u hele straten en pleinen decoreren met historische of moderne dundoeken. Alleen reclame- en bedrijfsvlaggen en vlaggen met tekst of letters ontwerp ik niet.

VlagIconGroen

Wat kost dat?

Ik ontwerp al meer dan 30 jaar vlaggen en weet daarom precies hoe dat moet. Ik doe dat ook tegen zeer betaalbare prijzen. Een van een wapen afgeleide vlag hoeft niet veel meer dan € 100,00 – € 200,00 te kosten. U kunt tegenwoordig gewoon zelf een ontwerp naar een vlaggenfabriek sturen via hun website; dat hoef ik niet voor u te doen. Dan is het wel handig om een jpg, pdf of png van het ontwerp te hebben om het in het ontwerpveld te uploaden. Dat kan ik voor u verzorgen.

Hospitaalvaandel03

Wat uitleg

Familievlaggen zijn in Nederland nog niet echt ingeburgerd, hoewel we een zeer vlagvriendelijk land zijn.

Bij ons waait er altijd wel voldoende wind om vlaggen energiek te laten wapperen.

We hebben in Nederland ook een zeer moderne vlaggenindustrie die tegen weinig kosten mooie producten van sterk materiaal kan leveren.

Vooral voor historische evenementen zijn vlaggen uitstekende en goedkope decoratiemiddelen met veel uitstraling.

Waarom De Raaf?

Raven hebben me altijd al gefascineerd. Het zijn taaie, intelligente vogels die heel lang leven. Ze hebben in hun leven maar één partner. Ik heb ze, in Londen, dikwijls van dichtbij bestudeerd.

DeRaaf01Rand

In de germaanse mythologie staan ze voor geheugen en herinnering. Dat vond ik wel goed passen bij een heraldicus (en historicus) die met een zeer oude kunst en wetenschap bezig is. De raaf kijkt ook nog eens om, wat het historische nog duidelijker maakt.

tjongicon200x200

Ik signeer mijn tekeningen met een icon, dat gebaseerd is op mijn eigen familiewapen.

Contact

Heraldisch atelier De Raaf

Dubbeldamseweg zuid 63

3314 JC  Dordrecht

Geen bezoek aan huis.

Geen telefonisch contact.

Copyright  heraldisch atelier De Raaf – 2024