Uw wapen digitaal

Misschien heeft  u al wel een wapen, maar het is alleen maar te zien als een onduidelijke tekening of een vage zegelafdruk?

U zou daar wel eens een duidelijker, gekleurd exemplaar van willen hebben.

Schildzwart2

Wat kost dat?

Omdat ik met een digitaal tekenprogramma werk (CorelDraw) zijn mijn wapentekeningen veel goedkoper dan die van wapenschilders die ze in gouache of olieverf schilderen. Als u alleen maar een oude tekening of een verbleekt schilderijtje van uw familiewapen heeft kan ik dat voor een bedrag tussen de € 100,00 en € 200,00 (hangt van de ingewikkeldheid af…) tekenen.  Het wordt dan gelijk opgefrist en in moderne stijl vormgegeven, zodat het beter in deze tijd past.

Schildgroen2

Wat heb ik nodig?

Stuur een digitale foto of scan van uw wapen, in welk materiaal ook, per mail op en ik laat u weten wat het gaat kosten. Als dat akkoord is stuur ik u ook per mail een factuur. Als u aan de beurt bent ga ik aan het werk. Het wapen is dan meestal binnen een paar dagen klaar en wordt u per mail opgestuurd in elk formaat dat of resolutie die u wilt. Ik stuur echter liever geen vector tekeningen op, want iemand met de juiste software kan daar te gemakkelijk in gaan zitten veranderen.

Schildpurper2

Voorbehoud

Het enige voorbehoud dat ik maak is dat u niet digitaal rommelt met mijn tekening, want het auteursrecht blijft bij mij berusten. Heraldisch tekenen is een kunst en elk kunstwerk is in Nederland beschermd. Zo is de wet. Mijn wapens zijn in een speciale stijl getekend, gebaseerd op antieke houtsnedes en moderne grafische vormgeving met heldere kleuren en strakke lijnen. Het is dus niet de bedoeling dat u daar zelf wijzigingen in aanbrengt.

Penselen01

Wat uitleg

In de banner hierboven staan weer wapenontwerpen van mijn hand, want tekeningen van bestaande wapens zijn dan wel unieke kunstwerkjes (die overigens wat vormgeving betreft veel lijken op de nieuwe wapens) maar het zijn niet mijn ontwerpen.

Daardoor zijn ze minder ‘van mij’ dan de nieuwe wapens.

Het is ook moeilijker om de eigenaars te achterhalen, want soms is er maar heel weinig correspondentie van.

Ik heb ze ook veel getekend via tussenpersonen zonder dat ik de eigenaars ken.

Waarom De Raaf?

Raven hebben me altijd al gefascineerd. Het zijn taaie, intelligente vogels die heel lang leven. Ze hebben in hun leven maar één partner. Ik heb ze, in Londen, dikwijls van dichtbij bestudeerd.

DeRaaf01Rand

In de germaanse mythologie staan ze voor geheugen en herinnering. Dat vond ik wel goed passen bij een heraldicus (en historicus) die met een zeer oude kunst en wetenschap bezig is. De raaf kijkt ook nog eens om, wat het historische nog duidelijker maakt.

tjongicon200x200

Ik signeer mijn tekeningen met een icon, dat gebaseerd is op mijn eigen familiewapen.

Contact

Heraldisch atelier De Raaf

Dubbeldamseweg zuid 63

3314 JC  Dordrecht

Geen bezoek aan huis.

Geen telefonisch contact.

Copyright  heraldisch atelier De Raaf – 2024