Familieverleden

Vraagt u zich wel eens af waar uw familie vandaan komt en hoever hij teruggaat? Maar ziet u er tegenop om dat zelf uit te zoeken?

Stamgeb

Stamreeks

Als u geen gegevens over uw familie hebt, kan ik die voor u uitzoeken. Ik maak namelijk stamreeksen. Dat zijn rechtstreekse lijnen van uzelf tot aan uw oudst bekende voorvader. Alleen de mannen met hun vrouwen in de rechte lijn worden gegeven; geen broers of zussen in de zijlijnen en ook de moederstakken niet. Let wel: ik zoek van ongeveer 1900 terug, dus de generaties van uzelf, uw ouders en grootouders moet u zelf aanleveren.

Stamtrouw

Wat kost dat?

Als ik die recente generaties nog kan aanvullen betaalt u daar € 50,00 voor. Elke generatie daarvoor die ik vind kost € 80,00 per stuk. De meeste mensen komen zo wel tot ongeveer 1700 terug. Gemiddeld komt dat dan op vijf à zes generaties en met een aanvulling of twee komt het bij elkaar ergens tussen de € 450,00 en € 550,00. Daarvoor hoeft uzelf dan niet het hele internet af te speuren of in archieven te gaan zitten zoeken. Makkelijk toch?

Stamkruis

Wat heb ik nodig?

Geef zoveel mogelijk gegevens van uzelf, uw ouders en grootouders door, inclusief hun beroepen en de plaatsen waar ze geboren zijn, trouwden en eventueel, voor de oudere generaties, overleden zijn. Ik geef u dan na een paar dagen een offerte van wat het gaat kosten. Als die akkoord is stuur ik u per mail een factuur en zodra die betaald is ga ik aan het werk. De meeste stamreeksen die ik maak zijn daarna dan binnen twee of drie weken klaar.

Verenpennen01

Wat uitleg

In de banner ziet u een voorbeeld van de stamreeks van een gefingeerde familie. Zo kunt u zien wat er voor gegevens nodig zijn.

Die uitwerking is gebaseerd op hoe het CBG zoiets doet. Bovendien voeg ik noten toe die u naar de originele bronnen verwijzen.

Ik verzorg ook hierop gebaseerde grafisch vormgegeven stamreeksen op A3 formaat: om in te lijsten.

Vraag daarvoor eerst prijsopgave.

 

Waarom De Raaf?

Raven hebben me altijd al gefascineerd. Het zijn taaie, intelligente vogels die heel lang leven. Ze hebben in hun leven maar één partner. Ik heb ze, in Londen, dikwijls van dichtbij bestudeerd.

DeRaaf01Rand

In de germaanse mythologie staan ze voor geheugen en herinnering. Dat vond ik wel goed passen bij een heraldicus (en historicus) die met een zeer oude kunst en wetenschap bezig is. De raaf kijkt ook nog eens om, wat het historische nog duidelijker maakt.

tjongicon200x200

Ik signeer mijn tekeningen met een icon, dat gebaseerd is op mijn eigen familiewapen.

Contact

Heraldisch atelier De Raaf

Dubbeldamseweg zuid 63

3314 JC  Dordrecht

Geen bezoek aan huis.

Geen telefonisch contact.

Copyright  heraldisch atelier De Raaf – 2024