Een betaalbaar familiewapen

Hebt u er wel eens aan gedacht om te kijken of uw familie een wapen bezit? Of zou u er gewoon wel één willen hebben?

schildrood2

Uw eigen wapen

De laatste tien jaren neemt de belangstelling voor familiewapens toe. Steeds meer mensen zoeken hun familie na en hopen er één te vinden. Dikwijls komen ze erachter dat ze geen wapen hebben en ook nooit hebben gehad. In Nederland kun je dan gewoon een nieuw wapen laten maken; dat gebeurt al sinds de middeleeuwen. En het gebeurt nu nog. Wat is er leuker dan een kleurrijk ‘beeldmerk’ speciaal voor uw familie? U kunt zelf bepalen wie het mogen voeren.

U geeft de opdracht, ik stuur de factuur en als het geld binnen is begin ik zodra u aan de beurt bent te ontwerpen.

schildgeel2

Wat kost dat?

Ik ontwerp uw familiewapen voor € 250,00 inclusief. Standaard prijs. Lever een stamreeks van uw directe voorouders in, vermeld wel de beroepen en geboorteplaatsen, geef uw lievelingskleuren op en laat me eventuele bijzonderheden over de familie weten.  Ik zorg voor een eenvoudig, maar niet te vol wapen dat niet te bont van kleur is. Ik controleer in ieder geval of het al bestaat, want elk wapen moet uniek zijn. Dat betekent dat ik in beschikbare nationale en internationale heraldische verzamelingen naar vergelijkbare wapens zoek.

Hier vindt u de link naar de handleiding over het laten ontwerpen van een familiewapen.

schildblauw2

Wat kunt u ermee?

Als het klaar is ontvangt u een digitaal getekend wapencertificaat. Daarna kunt u er bij mij bijvoorbeeld een familievlag of icon van laten ontwerpen. U kunt het ook ergens laten registreren, bijvoorbeeld hier, bij het Nederlands Genootschap voor Heraldiek of hier bij Nederlands College Heraldiek. In Nederland is een burgerwapen alleen helaas niet juridisch beschermd. U kunt het uiteraard toepassen op de traditionele manier in een zegelring, schilderij of glas-in-lood, maar ook op uw website of als icon in de social media.

Linde01

Wat uitleg

In deze en volgende banners ziet u een serie wapens voorbij komen. Dit is een keuze uit de in de afgelopen tien jaar ontworpen familiewapens.

De opdrachtgevers hebben alle toestemming gegeven voor het gebruik in de website.

Zo kan uw wapen er dus uit gaan zien: eenvoudig, helder van kleur en strak van vormgeving.   

Waarom De Raaf?

Raven hebben me altijd al gefascineerd. Het zijn taaie, intelligente vogels die heel lang leven. Ze hebben in hun leven maar één partner. Ik heb ze, in Londen, dikwijls van dichtbij bestudeerd.

DeRaaf01Rand

In de germaanse mythologie staan ze voor geheugen en herinnering. Dat vond ik wel goed passen bij een heraldicus (en historicus) die met een zeer oude kunst en wetenschap bezig is. De raaf kijkt ook nog eens om, wat het historische nog duidelijker maakt.

tjongicon200x200

Ik signeer mijn tekeningen met een icon, dat gebaseerd is op mijn eigen familiewapen.

Contact

Heraldisch atelier De Raaf

Dubbeldamseweg zuid 63

3314 JC  Dordrecht

Geen bezoek aan huis.

Geen telefonisch contact.

Copyright  heraldisch atelier De Raaf – 2024